Vad är Microneedling?

Microneedling har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.25 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål. Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada.

Vad kan behandlas med Microneedling?

Uppstramning av slapp hud,förbättrar hudens elasticitet, minskning av ärr, förbättring av hudbristningar gör dem mindre synliga, minskning av fina linjer och rynkor, förbättring av pigmenteringar, ökad upptagning av aktiva ingredienser.

Microneedling

Vi på Shima Hudvårdsklinik Microneedling behandlar med ClinicPen-EPN och BB Glow serum.

ClinicPen-EPN är den nya generationen penna för microneedling med ny teknik som kombinerar microneedling och elektroporering för att effektivt avge BB Glow serum som lättare och effektivare går in i huden och dess celler. Med andra ord en mycket mer effektiv micro penna och mycket bättre upptag av BB Glow serum som du använder, detta ger ett betydligt bättre resultat för våra kunder på Shima Hudvårdsklinik.

Det är viktigaste att vi veta att med tiden förlorar huden sin förmåga att förnyas, den producerar mindre kollagen och hyaluronsyra, två nödvändiga komponenter. Det resulterar i att fina linjer skapas, huden förlorar elasticitet och texturen försämras.

För att bibehålla eller återskapa en hud full av energi är Microneedling din hud behöver, den  är en av de populär behandlingar hos oss  på Shima Hudvårdsklinik.

Hur fungerar Elektroporering?

Elektroporering går ut på att BB Glow serum hamnar i ett elektriskt fält vilket öppnar upp tillfälliga håligheter i cellens membran, igenom vilka BB Glow serum kan passera in i cellen i samband med micro needling. En helt unik kombination som ger din kund bättre resultat.

Se filmen som kort förklarar skillnaden mellan med och utan elektroporering

Vi på Shima Hudvårdsklinik rekommenderar att Microneedling passar dig som vill bli av med Slapp hud. Hud med acneärr, Grova porer, Rynkor, Åldrad hud, Pigmenterad hud, Strier och bristningar

Microneedling har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.25 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål. Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, det vill säga förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.

Professionell behandling med Microneedling anses vara en av de säkraste avancerade hud behandlingarna. Till skillnad från kemisk peeling, dermabrasion och laserbehandling orsakar hudnålning minimal skada på huden.

Microneedling används framgångsrikt för

Uppstramning av slapp hud – förbättrar hudens elasticitet

Minskning av ärr – efter ett fåtal behandlingar kommer de att bli mindre synliga

Förbättring av hudbristningar – gör dem mindre synliga

Minskning av fina linjer och rynkor – jämnar ut alla typer av linjer och rynkor

Förbättring av pigmenteringar – efter ett fåtal behandlingar kommer de att bli mindre synliga

Ökad upptagning av aktiva ingredienser – tas upp av huden genom de mikrokanaler som bildas

Generell hudföryngring – förbättrar hudens textur och färg

Vad kan man förvänta sig av behandlingen?

Behandlingstid

30-60 minuter

Behandlingsområden

hud, ansikte

Effektiv mot

Ojämn hudton, Akne ärr ,Ojämnheter i hudstruktur

Rekommenderas

1 – 6 behandlingar

Låt oss ta hand om din hud!

Mer om

Microneedling

Vanligtvis både ser och känner kunden ofta stor skillnad redan efter första behandlingen. Hudens struktur förbättras avsevärt och ser fastare och fylligare ut. För mer varaktiga resultat krävs fler behandlingar och vid behandling av ärr från brännskador kan det ta 6-12 månader innan du ser resultaten från en behandling. Din hud blir bättre och bättre ju fler behandlingar som görs under kuren, och i kombination med rekommenderade hemvårdsprodukter uppnås det bästa resultatet.

Vad händer efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen kan det uppstå torrhet, fjällning, rodnad och svullnad på huden, som kan vara i flera dagar eller längre beroende på penetrationsdjupet av nålarna. Eftersom mikrohålen sluts snabbt, är sårinfektion sällsynt. Redan samma dag eller dagen efter behandlingen kan du återgå till ordinarie verksamhet.

Är behandlingen smärtsam?

Upp till 0,5 mm är behandlingen i princip smärtfri. För behandlingar över 0,5 mm kan behandlingen kännas lite mer beroende på vem mottagaren är. Pannan är det område som känns mest.

Hur många gånger och hur ofta är Microneedling behandlingar att rekommendera?

Innan behandlingen påbörjas genomförs alltid en konsultation hos din hudterapeut. Antalet behandlingar som behövs med Microneedling beror på hudens tillstånd samt vilket resultat du vill uppnå. Nedan är ungefärliga rekommendationer.

Akneärr – 4-6 behandlingar (4 veckors mellanrum).

Slapp hud/rynkreducering – 3-6 behandlingar (med 4-6 veckors mellanrum).

Pigmenterad hud/grova porer – 4-6 behandlingar (4 veckors mellanrum).

Ärr från brännskador och hudbristningar (striae)- 3-5 behandlingar (minst 6 veckors mellanrum).

Efter avslutad behandling rekommenderas 1-2 behandlingar varje år för att behålla resultatet.

Finns det några Kontraindikationer?

1- Lokala

 • Herpes
 • Inflammerad eller skadad hud (eksem, psoriasis etc.)
 • Injektioner av hyaluronsyra – Botox OK
 • Vårtor, nevus
 • Vaxad hud 2 veckor
 • Nya ärr
 • Akne

2- Generella

 • Cancer
 • Bakterie/virus infektion eller feber
 • Autoimmun sjukdom
 • Svår diabetes
 • Hemofili
 • Kund som har keloid benägenhet
 • Intag av medicin – Kortison – Omega 3 (fem dagar innan) – Glucocortikorder – Warfarin / Blodförtunnande – Långvarig kur Aspirin – Isotretinoin (12 mån)

3-Biverkningar

 • Vätskning och svullnad under återhämtningsfasen
 • Hudinfektion med bakterier (sällsynt) eller blomning av herpes
 • Milier
 • Mild akne

Varför Oss?

“Vi erbjuder en mängd olika behandlingar, anpassade till olika hudtyper och problem. Vi behandlar allt från rosacea och akne till mogen och livlös hud.

Det finns många olika typer av hudproblem. Det är därför viktigt att få rätt behandling som tar hänsyn till just dina behov. Även om man har en problemfri hud behöver det inte innebära att den är underhållsfri.

Våra hudterapeuter arbetar alltid resultatinriktat och skräddarsyr alla behandlingar utifrån önskemål och förutsättningar.”

– Shima Hudvård

Boka Tid

Boka konsultation eller behandling online och enkelt. Det tar minre än två minuter!

maj 2024
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Bli Uppringd

Ange ditt telefon nummer nedan så kontaktar vi dig snart. Våra telefontider är vardagar mellan 9-19 och helger 9-17.

9 + 6 =

Shima Hudvård